DORA REHABILITIM

Stafi i dedikuar i qendrës së rehabilitimit DORA, ofron rehabilitim të vëmendshëm sub-akut, kujdes infermieror dhe afatgjatë. Ne kemi pajisjet më të reja mjekësore të nivelit të lartë dhe profesionistë me përvojë. Nga stimulimi elektro-magnetik, terapia me ultratinguj, deri te terapia me valë shoku dhe shumë më tepër, qendra jonë e reabilitimit ka proçedurat e duhura për gjendjen tuaj.

Salla e rehabilitimit

Ju mirёpresim nё sallёn tonё tё rehabilitimit. E kompletuar me pajisjet mё te fundit dhe e drejtuar nga stafi ynё professional, ju ofrojmё  mundёsinё tё merrni benefitet e aktivitetit sportiv.

Storz Medical
Masterpuls 100

Terapia me valё goditёse ёshtё njё risi nё tregun mjekёsor e pёrdorur nё trajtimin me sukses  tё problemeve nё nivel tё: thembrёs, gjurit, legenit, shpatullave etj. Terapia me vale goditese ose ndryshe “terapia e dhembjes” eshte nje terapi qe perdor goditjen me anё tё valёve pёr tё trajtuar dhimbjen kronike tё sistemit muskulo skeletal. Kjo terapi, e ofruar nga DORA, bazohet nё gjenerimin e energjisё se larte nё nё kohё shumё tё shkurtёr me njё shpejtёsi e cila tejkalon shpejtёsine e zerit.

Trajtimet:

Achillodynia | Fasciti plantar | Metatarsalgjia | Sindromi I stresit tibial | Tendiniti patelar | Tendinopatia e trochanterit | Tendiniti I kalcifikuar | Epikondiliti radial dhe ulnar i humerusit

 

Trigger points:

Ose pikat e dhimbshme nё nivel tё muskujve tё shputёs sё kёmbёs | Pulpёs | Kofshёs | Shpinёs | Qafёs | Shpatullave.

ZIMMER PHYSYS

Terapi e kombinuar me elektroterapi dhe ultratinguj.

 

Elektroterapia

Korentet me frekuence tё ulёt tё karakterizuara nga impulse me forma tё ndryshueshme, kanё njё frekuencё midis 0-1000cikle/sek. Kёto impulse kanё forma tё ndryshme korenti si trekendore, eksponenciale, katerkendore dhe trapezoidale. Kjo kategori pёrfshin rrymat diadinamike, Trabert, TENS.

Terapia me Ultratinguj

Realizon njё lloj mikromasazhi tё qelizave dhe indeve tё buta si rrjedhojё e prodhimit tё nxehtёsisё duke aktivizuar proceset analgjezike,cliruar aderencat dhe pёrmirёsuar qarkullimin e gjakut. Efektet fiziologjike tё ultratingullit janё: analgjezik,miorelaksues dhe hiperemi.

Trajtimet:

inflamacioni I tendinave | bursave | muskujve | sёmundjet degjenerative si artrozat | dёmtimet post traumatike tё aparatit lokomotor ( ndrydhjet, tёrheqjet muskulare) | sёmundjet reumatizmale dhe artikulare (artriti, periartriti skapulo humeral, epikondiliti, stiloiditi) | crregullimet neurologjike | dhembjen post traumatike | crregullimet e qarkullimit periferik tё gjakut | dhembjen “fantazme” pas amputimeve | cikatricet e dhimbshme post operatore |algodistrofine.

ZIMMER THERMO TK - TECAR Therapy

Transferimi I energjisё kapacitive dhe resistive ёshtё njё metodё terapeutike jo-invazive e zhvilluar vitet e fundit, e cila pёrdoret pёr parandalimin e lezioneve dhe trajtimin e patologjive osteoartikulare, rehabilitimin e muskujve dhe tendinave. Tecar terapi konsiston nё krijimin e energjisё brenda trupit nё njё kohё mё tё shkurtёr sepse ka efekt analgjezik dhe biostimulues.

Trajtimet

Spazmat muskulare lokale | dhembjet muskulare | trigger points ose pikat e dhimbshme | dhembjen e mesit | tendinopatitё | tendosinovitet | inflamacionin e bursave | tendinave | dёmtimet muskulare | traumat shtypёse dhe tёrheqёse | efektet anёsore pas qepjes sё tendinave | sёmundjen Dupuytren dhe Quervain | osteoartritin | periartritin scapular |kalcifikimin nё nivel tё thembrave |lezionet traumatike (kocka, muskuj, ligament, tendina) | pseudoartrozat | trajtimin neuromotorr kompleks |  rehabilitimin para dhe pas operacionit ortopedik.

REMED Salus Talent Pro + karrigia pёr inkontinencёn urinare

Stimulimi Magnetik Funksional eshte nje metode qё konsiston nё stimulimin elektro-magnetik dhe qё ka shumё avantazhe nё rehabilitimin e patologjive. Fusha magnetike nuk ёshtё e dhimbshme dhe lejon trajtimin e shtresave te thella dhe nuk kёrkon kontakt me trupin.

Trajtimet:

Inkontinencё nga stresi | inkontinencё urgjente | inkontinencё mikse, inkontinencё fekale | rehabilitim pas lindjes | rehabilitim pёr muskujt e dyshemesё pelvike pas kirurgjisё | inkontinencё urinare pas heqjes sё pjesshme tё prostatёs |  inflamacion kronik i prostatёs | problemet si pasojё e qarkullimit tё dobёt

WINBACK - WINSHOCK

Terapi me kontrast e kombinuar 

Kjo pajisje ofron njё temperaturё tё njёjtё dhe tё vazhdueshme nga -15ᵒC deri ne 45ᵒC. Trajtimi termik i pajisjes funksionon nё programin manual dhe dinamik. Ndryshimi i temperaturёs nga e ngrohta nё tё ftohtё bёhet pёr 15 sekonda.

Trajtimet:

Dhembja |  dёmtimet traumatologjike | reumatologjike |  rikuperimi sportive |  djegia e yndyrnave tё tepёrta | problemet me qarkullimin e gjakut.

I-TECH POWER Q6000

Preso Therapy

 

Si funksionon pajisja e preso terpisё? Preso terpia ose drenazhi limfatik ёshtё njё metodё trajtimi jo invasive e cila pёrdor presionin pёr tё riaktivizuar qarkullimin e gjakut dhe tё limfёs. Kjo metodё trajtimi ka efekte shumё tё mira nё trup.

Trajtimet:

Celuliti | problemet limfatike | parandalimi I venave varikoze | pёrmirёsimi I qarkullimit tё gjakut | konstipacioni | edemat locale | para dhe pas heqjes sё dhjamit | lodhja e pёrgjithshme | menopauza

CHATTANOOGA - Wireless Pro

Wireless Professional 4ch full ёshtё njё stimulus me katёr kanale e krijuar pёr tё ofruar efektet kryesore tё elektroterapisё: TENS\NMES dhe rikuperim neurologjik. Kjo pajisje nuk ka kabёll dhe na lejon ta pёrdorim nё rastet kur duam tё kemi njё kontraktim tё vullnetshёm ose kur fizioterapisti dёshiron tё kontrollojё kontraktimin e muskulit manualisht. Pajisja ёshtё e pajisur me dy komanda qё na lejojnё tё menaxhojmё disa kanale nё tё njёjtёn kohё.

Trajtimet:

Si pajisje NMES pёrdoret nё: parandalimin dhe trajtimin e atrofive | ruajtjen dhe rritjen e lёvizshmёrisё artikulare | ri edukimin muscular | relaksimin e spazmave muskulare | pёrmirёsimin e qarkullimit lokal tё gjakut.

Si pajisje TENS pёrdoret nё: lehtёsimin e dhembjes si pasojё e artritit |lehtёsimin e dhembjes pas kirurgjisё ose pas traumave akute.

COMPEX SP 6.0

Pёrmirёson forcёn muskulare dhe tonifikon muskujt, ndihmon nё relaksimin dhe rikuperimin e shpejt.  Kjo pajisje ёshtё programuar pёr sportistёt qё e ushtrojnё aktivitetin e tyre mё shumё se 3 herё nё javё. SP 6.0 pёrfshin tё gjitha shёrbimet e ofruara nga SP4.0 por funksionon me ёireless duke ofruar liri tё plotё lёvizje. Kjo pajisje ёshtё e lehtё nё pёrdorim sepse nё ekran tregohet edhe vendosja e elektrodave.

Stërvitja
Duke qënë se Compex ka aftësinë të stërvisë grupe muskujsh të caktuar, a ekziston mundësia të zhvillohet inbalanca muskulare?

Jo. Në fakt, përdorimi I Compex ndihmon në zhdukjen e inbalancave muskulare ekzistuese duke stërvitur grupet e muskujve që janë më të dobët. Compex ndihmon për të përmirësuar zinxhirin muskular përgjegjës për një lëvizje, duke forcuar pjesën e tij të dobët!

A mund të përdoret Compex gjatë stërvitjes personale në ambjente të jashtme?
Compex mund të përdoret gjatë stërvitjes në ambjente të jashtme/vrap ose gjatë ushtrimeve të realizuara nga vetë ju në shtëpi . Nëse dëshironi të praktikoni të dy llojet e stërvitjes, ne ju këshillojmë të filloni me ushtrimet në shtëpi. Në disa raste, vecanërisht në stërvitjen me rezistencë, është e rëndësishmë të niset me një program Compex për të shkaktuar një gjendje “para lodhje” të muskulit.

A mundet Compex të zëvendësojë stërvitjen në shtëpi?
Përdorimi I Compex është plotësues I ushtrimeve të realizuara vullnetarisht nga vetë ju sepse ndihmon për të rritur efikasitetin e stërvitjes. Por është e rëndësishme të vazhdohet me lëvizje, trajnimin kardio- vascular etj.

A mund ti stërvis më tepër muskujt duke përdorur Compex krahasuar me ushtrimet e lira të realizuara vullnetarisht?
Po. Kur muskuli stimulohet me anë të një programi të pajisjes Compex nuk ka kufizim në punën e muskulit si pasojë e lodhjes fizike. Gjithashtu, kjo pajisje ofron mundësinë të zgjidhet stimulimi I saktë dhe më efikas për një grup muskujsh të caktuar.